The Great Ocean Road - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Khadija Zemmouri - WaarBenJij.nu The Great Ocean Road - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Khadija Zemmouri - WaarBenJij.nu

The Great Ocean Road

Door: Khadija Zemmouri

Blijf op de hoogte en volg Khadija

02 December 2011 | Australië, Melbourne

Vrijdag was het dan zo ver, we gingen eindelijk The Great Ocean Road verkennen! Om half 4 ’s middags werden we van het werk opgehaald om vervolgens de weg op te gaan. Het zonnetje begon spontaan te schijnen, waar wij ontzettend blij mee waren. Onderweg naar Sorrento, waar we met de Ferry over staken naar Queenscliff, zijn we (volgens mij) langs het mooiste strand geweest. Onweerstaanbaar helder blauw water en bijna wit zand. Een heerlijk rustig strand waarbij je om de 100 meter iemand zag zitten of lopen. Gek he? Als we zo’n strand in Nederland zouden hebben zou het bomvol zijn en zouden mensen net sardientjes naast elkaar liggen. Zoals sommigen zeggen ‘lekker knus’. Ik zeg: doe mij dit maar!

Voordat we aan deze trip zijn begonnen hebben wij natuurlijk nog bij collega’s geinformeerd hoe we het beste konden reizen en wat we zeker niet mochten missen. Zo hebben zij ons verteld dat het een heel goed idee is om met de Ferry over te steken. De Ferry namen we in Sorrento, en wat we daar zeker niet mochten missen was de ‘most famous vanilla slice’. Daar zeggen wij zeker geen nee tegen dus gingen we daar heen. Tegen de tijd dat wij daar aankwamen was de bakker al dicht. Wat een teleurstelling zeg!! Maar goed, dat heeft ons er niet van weerhouden om alsnog een lekker gebakje te eten in het kader van de verjaardag van Salim. Nogmaals bedank hiervoor!

Nadat we over waren gestoken gingen we weer de weg op naar onze volgende bestemming; Lorne. Onderweg zijn we nog gestopt voor een prachtig uitzicht op de grote oceaan (natuurlijk) en de zonsondergang. Toen we in Lorne aankwamen was het inmiddels al 20.30 uur en tijd voor een hapje. Na het eten zijn we door gereden naar Apollo Bay waar we onze accommodatie hadden geboekt. Een gezellig ‘huisje’ aan het strand waar we de volgende ochtend een morningdive hebben genomen. Lekker wakker worden in het ijskoude water.

Met het weer hebben wij nooit heel veel geluk in het weekend om eerlijk te zijn. Op zaterdag regende het pijpestelen toen wij nog maar net de weg op waren. We hebben nog wel geprobeerd te stoppen om iets te zien, maar met de regen was het bijna onmogelijk. Uiteindelijk zijn we door gereden naar Zuid Australie naar Mt. Gambier om de Blue Lake te bewonderen. Dit verdient zeker een WAUW! De Blue lake zit gevestigd in een uitgestorven vulkaan waarbij eind November de kleur veranderd van grijs naar diep blauw. Nature, it’s just amazing! We hebben daar een rondje om heen gelopen om deze lake van alle hoeken te bewonderen haha. ’s Avonds terug gereden naar Warnambool om lekker te dineren en naar ons hotel te gaan. Verder hadden we een hele verkeerde tent bezocht, met alleen maar mee zing nummers, dikke meiden en waar we ook nog eens entree voor moesten betalen. Hoe verzin je het?! Na een klein uurtje hielden we het voor gezien!

Op zondag hebben we dan eindelijk ‘the trip’ gedaan. Het was lekker weer en we konden stoppen waar we wilden. Zo hebben we heel wat mooie uitzichten bewonderd, de (ingestorte) London Bridge en de ‘Twelve Apostles’ (waarvan er nog maar 8 staan) gezien. Als afsluiter zijn we naar een klein parkje gereden waar we in het wild koala’s hebben gezien en vogels die je moeilijk van je af kon slaan. Ik kan moeilijk beschrijven hoe het was, maar ik denk dat mijn foto's meer dan genoeg zeggen. The Great Ocean Road is zeker een aanrader!

• 02 December 2011 - 11:46

Hanan:

Het ziet er allemaal weer super uit! The Blue lake lijkt gewoon nep!

Geniet ervan aapje! Love you xx

• 02 December 2011 - 13:32

Bram:

Leuke foto's..! Geniet er nog maar ff van voor je het weet ben je terug in kk-land. We missen je enorm, ik vind het wel mooi geweest nog twee maandjes dan is mijn liefste zusje terug! Oooh ja kk-land staat trouwens voor "kou kikkerland" hahaha ;)

• 04 December 2011 - 22:29

Khadija Zemmouri:

Thank you guys. Ik ben de dagen ook wel stiekem aan het aftellen hoor Bram.. Mis jullie natuurlijk enorm!

• 13 December 2011 - 00:51

Ikram:

Erg genoten van je verhalen babe! Je schrijfstijl, en voooooooral The great experiences you have over there! De foto's, om jaloers van te worden hahahaha!!

Trouwens, waar blijven de surf fotos en verhalen :O Dudeeeee wanne see those...

Nogmaals, mocht logistiek en .... (vergeet de volle benaming van je opleiding) niet werken of what so ever, Doe wat met je schrijftalent..

XXX