Melbourne Cup Day - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Khadija Zemmouri - WaarBenJij.nu Melbourne Cup Day - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Khadija Zemmouri - WaarBenJij.nu

Melbourne Cup Day

Door: Khadija Zemmouri

Blijf op de hoogte en volg Khadija

13 November 2011 | Australië, Melbourne

Daar liepen we dan op vrijdagavond, 2 uur lang op zoek naar een leuk tentje op de Brunswick street. En toen we eindelijk iets gevonden hadden, gingen ze dicht! Nou, lekker is dat. Uiteindelijk weer in The Carlton Bar beland voor een drankje.

Op zaterdag weer in het leukste en lekkerste tentje (tot op heden) van Melbourne geluncht. We kunnen maar geen genoeg krijgen van de heerlijke gerechten die ze hebben en van alle knusheid daar. Omdat onze afgelopen ‘filmavond’ zo fijn was, besloten we deze te herhalen. Dit keer met een groep meiden WEL leuke films gekeken. Met een hoop chocolade, brownies, marshmallows, snoepjes, chips en drankjes hebben we in onze kleine huiskamer gezeten en volop genoten. Zondag een hele relaxte dag gehad. Voor mij even naar het winkelcentrum geweest om sportschoenen te kopen. Ja jongens, ik weet het. Heb hier te veel zitten genieten, maar daar gaan we nu dan toch echt iets aan doen. Aan het einde van de middag werden we getrakteerd op een heerlijk gebakje door de vader van Ginger vanwege zijn verjaardag. Bedankt Rob!

Dinsdag 1 november stond in het teken van de paardenraces. Het was The Melbourne Cup Day waarbij iedereen in Melbourne verplicht vrij is. Wij passen ons graag aan en zijn dus ook naar de paardenraces gegaan. 100.000 man helemaal opgedoft. De meiden hadden allemaal mooie kleurrijke jurken aan met een mooi haarstukje of een hoedje op. Alle mannen liepen rond in pakken met een traditionele gele roos. Eenmaal op het event aangekomen hebben we zoals iedereen daar een plekje in het gras langs de paardenracebaan gevonden en samen met de familie van Daphne genoten van onze picknick. Er waren 10 races en op elke race kon men wedden. De zevende race ‘The Cup’, was voor ons. 5 dollar ingezet op Dunaden voor de eerste plaatst en 5 dollar op nummer 13 voor tweede of derde plaats. Dunaden was de winnaar en wij wonnen 35 dollar. Niet zo slecht he? Bij elke paardenrace stond er een hele menigte langs het veld te schreeuwen, juichen en te springen. En toch voelde je elke keer weer de adrenaline door je lichaam gieren. In het begin even wennen aan al dat gegil in je oor, maar toen wij ook hadden gewed waren we net zo on-charmant in onze mooie outfits mee aan het gillen. Aan het eind van de dag was geen enkele vrouw een vrouw meer. Met vette friet in de ene hand en bier in de andere hand liepen ze daar rond. Of ze nou nog echt goed konden lopen op die hoge hakken, dat wil ik niet zeggen. En hun make-up zat ook niet meer op de plek waar het zou moeten. Wat de mannen betreft, een groot deel daarvan lag te slapen.. Conclusie; aan het eind van The Melbourne Cup is geen enkele man of vrouw zo charmant als dat ze de dag zijn begonnen.

• 14 November 2011 - 00:13

Salim:

Allereerst wil ik zeggen dat je schrijverstalent hebt!
    Daarna wil ik zeggen dat ik blij ben dat je het leuk hebt daar, alleen niet teveel op de paardenraces rondhangen haha. Enne, aangezien ik vandaag jarig ben en jij zo lief was om voor mij te zingen, word je ook getrakteerd daar in Australie op gebak!

• 14 November 2011 - 22:49

Khadija Zemmouri:

Ik ga een boek uitbrengen als ik terug ben in NL en jij bent de eerste die 'em krijgt MET mijn handtekening erin ;-). En wat die paardenraces betreft, veel te duur om vaker dan 1 keer heen te gaan haha!